Vores rejseberetninger

Magiske Sanibel  Af Ida Hummeluhr     Sanibel Island... Øen, hvor man kommer ned i gear og øen, hvor man kan nyde smuk natur og spotte delfiner fra strandkanten. I februar 2018 gik turen til Florida, og her var Sanibel Island et af de helt store højdepunkter. Med sin beliggenhed ud til Den mexicanske golf på Floridas vestkyst var der ikke noget at klage over. Solen skinnede fra morgen til aften, og resortet var ikke mere besøgt, end at der var ro og plads til afslapning - Sundial Beach Resort & Spa hedder det luksuriøse sted. Resortet og øen betegner sig selv som "Easy island living", og det kan man kun give dem ret i. Lækkert, hvidt sand på stranden, golfbaner, et fyrtårn og ægte ø-stemning. Med skildpadder, delfiner, fugle, alligatorer og andre dyrearter mærker man, at øen trods alt er placeret ud for Floridas kyst, hvor dyrelivet er varieret og spændende at betragte. En eftermiddag spottede vi delfiner tæt på kysten, hvor vi lå og solede og badede. Andre dage var det små hare-lignende dyr, en slange og skildpadder, der krydsede vejen - foruden alle pelikanerne. Sågar mindede resortet om, at man skulle huske at kigge efter alligatorer under bilen. Mest af alt handlede advarslen nok om, at der et stenkast fra resortet ligger et Wildlife Refuge, hvor dyrelivet og planterne for alvor folder sig ud.  Sanibel Island er i høj grad kendt for sine enormt smukke muslingeskaller, som man kan bruge mange timer på at lede efter langs strandkanten. Også fiskning er en populær beskæftigelse på øen, hvor alting går dejlig langsomt. Man glemte hurtigt alt om tid og sted, og nød i virkeligheden bare at solen skinnede, og at omgivelserne var rolige. Trængte man til at se noget andet, kunne man køre ind til fastlandet, hvor der ligger en række butikker, supermarkeder og endda et premium outlet. Hotellet i sig selv har flere restauranter, tennisbaner og endda gratis udlejningscykler, hvis krop og sind begynder at blive rastløst.  Sanibel har alt, hvad man behøver for en afslappende ferie. Kun hoteller, ferieboliger, få butikker og restauranter er at finde på øen - lige som det skal være. Nyd omgivelserne og giv dig selv lov til at slappe af og slå tankerne fra, så du kan nyde oplevelsen.  Det vil du ikke fortryde.

Magiske Sanibel

Afslappende, roligt og solrigt er nogle af de ord, som beskriver Sanibel Island aller bedst - læs om den anbefalelsesværdige destination i Florida her.

Læs mere her

Italien, Gardasøen, Lazise.... hvor skal jeg snart starte? For mig, et af de mest perfekte feriesteder, jeg har besøgt. Måske fordi jeg har været der, siden jeg var lille.  Hvis du ikke har været ved Gardasøen, så tænker du måske lettere skeptisk over det, at skulle holde ferie ved en sø, for hvad er dog det for et vandhul at skulle bade i? Men sådan er det ikke. På de bedste dage - og dem er der mange af - er vandet så klart, at du kan se dine fødder på sandbunden. Andre dage har det blæst så tilpas meget, at sandbunden stadig er i oprør. Det faktum, at der er sandbund, er ikke gældende for hele Gardasøen, men ved Lazise får du den del med. Og nå ja, mange af hotellerne og campingpladserne har gode poolområder, hvis du er mere til det. Vandet er én ting, byen er noget andet. Om solen skinner - hvilket den gør meget - eller om det står ned i stænger, så er Lazise den hyggeligste og mest charmerende by. Lækre restauranter, smukke torve, hyggelige havneområder og en livlig stemning er bare nogle af de mest karakteristiske ting, du støder på i den sydøstlige Gardasø-by.   Men hvorfor skal man besøge Lazise frem for andre byer ved Gardasøen? Helt enkelt, fordi der er alt. Der er skønne hoteller, dejlige campingpladser, sandstrande og hyggeligt byliv med kulinariske og kulturelle oplevelser.  En karakteristisk dag for mig ved Gardasøen, er en type dag, som vi i min familie har gjort brug af, så længe jeg husker. En dag, hvor vi starter dagen ud med morgemad fra den lokale bager, hvor alt godt brød får en omgang nutella. Efter feriemorgenmaden venter Lazises hyggelige marked, som pryder store dele af byen én dag om ugen. Her valfarter turisterne i området til Lazise for at shoppe og kigge rundt i det klassiske, sydlandske marked. Man kan hurtigt blive fristet til at købe lidt. Især er det altid fristende at købe italienske lædervarer eller porcelæn med hjem. Efter en omgang shopping i den hede varme er det tiltrængt at sætte sig ind på en restaurant, få en kold cola eller øl og nyde en lækker forkost. En autentisk pizza er altid et hit - i hvert fald hos mig. Når frokosten er indtaget, går turen tilbage til campingpladsen. Her venter en omgang siesta i skyggen, inden resten af eftermiddagen bruges ved søens bred, hvor der er rig mulighed for at få noget sol, og efterfølgende blive kølet af i vandet. Aftensmaden tilberedes altid på grillen, med mindre der er et restaurantbesøg eller en omgang italiensk takeaway i vente. Aftenerne er de bedste, når der stadig er over 20 grader, når mørket falder på. Samtidigt kan synet af de mange lys fra byerne på den modsatte side af søen nydes, mens lynene til tider truer ude i horisonten bag bjergene. Se, det er en ferie i Lazise for mig.

Betagende Lazise

En sand perle ved Gardasøen med charme, badevand og lækker mad - Lazise er det perfekte sted at besøge, når du vil slappe af og opleve Italien.

Læs mere her

Drømmenes by; Los Angeles

Muligheder, drømme og oplevelser er Los Angeles fuld af - med sin store størrelse og sit skønne klima varer ferien for evigt i LA.

Læs mere her