Betagende Lazise

Af Ida Hummeluhr

Italien, Gardasøen, Lazise.... hvor skal jeg snart starte?

For mig, et af de mest perfekte feriesteder, jeg har besøgt. Måske fordi jeg har været der, siden jeg var lille.

Hvis du ikke har været ved Gardasøen, så tænker du måske lettere skeptisk over det at skulle holde ferie ved en sø, for hvad er dog det for et vandhul at skulle bade i? Men sådan er det ikke.
På de bedste dage - og dem er der mange af - er vandet så klart, at du kan se dine fødder på sandbunden. Andre dage har det blæst så tilpas meget, at sandbunden stadig er i oprør.
Det faktum, at der er sandbund, er ikke gældende for hele Gardasøen, men ved Lazise får du den del med. Og nå ja, mange af hotellerne og campingpladserne har gode poolområder, hvis du er mere til det.
Vandet er én ting, byen er noget andet.
Om solen skinner - hvilket den gør meget - eller om det står ned i stænger, så er Lazise den hyggeligste og mest charmerende by.
Lækre restauranter, smukke torve, hyggelige havneområder og en livlig stemning er bare nogle af de mest karakteristiske ting, du støder på i den sydøstlige Gardasø-by. 

Men hvorfor skal man besøge Lazise frem for andre byer ved Gardasøen? Helt enkelt, fordi der er alt. Der er skønne hoteller, dejlige campingpladser, sandstrande og hyggeligt byliv med kulinariske og kulturelle oplevelser.

En karakteristisk dag for mig ved Gardasøen, er en type dag, som vi i min familie har gjort brug af, så længe jeg husker. En dag, hvor vi starter dagen ud med morgemad fra den lokale bager, hvor alt godt brød får en omgang nutella.
Efter feriemorgenmaden venter Lazises hyggelige marked, som pryder store dele af byen én dag om ugen. Her valfarter turisterne i området til Lazise for at shoppe og kigge rundt i det klassiske, sydlandske marked. Man kan hurtigt blive fristet til at købe lidt. Især er det altid fristende at købe italienske lædervarer eller porcelæn med hjem.
Efter en omgang shopping i den hede varme er det tiltrængt at sætte sig ind på en restaurant, få en kold cola eller øl og nyde en lækker frokost. En autentisk pizza er altid et hit - i hvert fald hos mig.
Når frokosten er indtaget, går turen tilbage til campingpladsen. Her venter en omgang siesta i skyggen, inden resten af eftermiddagen bruges ved søens bred, hvor der er rig mulighed for at få noget sol, og efterfølgende blive kølet af i vandet.
Aftensmaden tilberedes altid på grillen, med mindre der er et restaurantbesøg eller italiensk takeaway i vente.
Aftenerne er de bedste, når der stadig er over 20 grader, når mørket falder på. Samtidigt kan synet af de mange lys fra byerne på den modsatte side af søen nydes, mens lynene til tider truer ude i horisonten bag bjergene.

Se, det er en ferie i Lazise for mig.