los angeles guide dansk, dansk LA-guide, los angeles guide danmark, Farmhouse - Beverly Center Kyllingeburgeren med små, stegte kartofler fra Farmhouse i Beverly-området savner jeg på ugentlig basis. Restauranten er hyggelig, stilfuld og rustik samtidigt med, at de laver rigtig god mad. Priserne er lidt højere end andre steder, men det er det hele værd. Lækkert og overskueligt menukort med retter af gode råvarer - ja tak! Hooters Fastfood er som bekendt noget af det, som USA er mest kendt for at servere. Hooters er en meget klassisk, amerikansk fastfoodrestaurant, hvor tjenerne bærer lette klæder, og hvor basketballkampe kører på skærmen. Du kan bestille fastfood-retter såsom chicken wings, tenders, burgers, pommes frites og meget mere. In-n-out Burger Det er ikke alle steder i USA, du finder burgerkæden In-n-out - men det gør du i Californien. I Hollywood ligger en af de populære fastfoodrestauranter, som serverer lækre burgere, og også gode pommes frites. Restauranten er i høj grad kendt for deres 'animal-style fries', som er pommes frites med dressing, løg og smeltet ost. California Pizza Kitchen Mums, mums og mere mums. På California Pizza Kitchen-restauranterne er der lagt op til en dejlig madoplevese, hvor pizza er i fokus. Nyd en fremragende smagsoplevelse, lige meget hvilken pizza du foretrækker at spise. Der ligger flere restauranter i og omkring Los Angeles, og det burde derfor være til at finde en af de skønne afdelinger. The Cheesecake Factory Jeg har aldrig set så stort et menukort, som jeg så på The Cheesecake Factory. Kæderestauranten er kendt for sine enormt mange cheesecakes, men deres salte køkken er heller ikke smalt. Selvom et bredt menukort ikke altid er ligmed succes, så er nu alliegvel tilfældet for det, jeg har smagt, på en af restauranterne i Los Angeles.

Los Angeles-guide

Los Angeles strækker sig over store arealer og indeholder alt, hvad man overhovedet kan drømme om på sin ferie. Strande, storby, shopping, filmmagi, temaparker, glitter, glamour, vajende palmer og amerikansk stemning er nogle af de ting, som den fantastiske, varierede, amerikanske storby emmer af.

Hele denne guide er udelukkende udarbejdet på baggrund af IH-rejsers egen erfaring.

Fakta om Los Angeles

Land: USA

Sprog: Amerikansk (engelsk)

Indbyggere: ca. 4 mio. mennesker

Flyvetid: ca. 11 timer

Vejret: Vinteren er kølig og mild, foråret er mildt og varieret med varme dage, sommeren er varm og tør mens efteråret er mildt, lunt og med nedbør.

Hollywood

Hollywood er et fantastisk-fedt sted at besøge. For mange er Hollywood indbegrebet af Los Angeles og Californien - og det kan jeg kun være enig i. Med sine fashionable områder, bakkede natur, kendte seværdigheder og lækre spisesteder er Hollywood et superoplagt sted at holde til, når turen går til Los Angeles - især hvis det er første gang, du besøger millionbyen. Millionvillaer, solskin og filmmagi venter, når du besøger den amreikanske by langs stillehavskysten.
Området er både perfekt til den solorejsende, til parret, til vennegruppen eller til hele familien. Her er nemlig nok at se og opleve for alle aldre, ligegyldigt hvilke behov de forskellige rejsende har. Hollywood er så godt og stort, at du kan holde hele din ferie i denne bydel - men nu du er her, er det måske også med at se nogle af de andre fremragende områder.

Santa Monica & Venice

I de livlige bydele, Santa Monica og Venice, bruser stillehavet udenfor døren - lige som områderne summer af liv og glade dage. På en solskinsdag er der nok næppe mange steder, der slår disse to områder langs Californiens betagende kyststrækning ud til Stillehavet.
Santa Monica er kendt for sin store mole, der byder på filmiske kulisser i den populære forlystelsespark, der medvirker i flere film og serier. Inde på land finder du gode shoppingmuligheder og spisesteder for store og små.
Venice er primært kendt for Venice Beach, hvor boder og kiosker lever i bedste velgående. Den brede sandstrand og store promenade er kendetegnet for denne bydel, der også huser en særdeles populær skaterbane, hvor unge og gamle kan vise sig frem.

Downtown

Et pulserende, moderne distrikt er det du finder i centrum af Los Angeles - nemlig i Downtown. Området er især brugt af det arbejdende folk, der arbejder med business og handel på de store virksomheder, som holder til i denne bydel.
Det betyder dog ikke, at der ikke er ting at se og opleve som turist, for det er der.
At gå mellem de store, høje skyskrabere er en oplevelse i sig selv, og især hvis himlen er blå, er det et særdeles fotogent område, hvor der er nyt og pænt.
Du finder i høj grad kuturelle institutioner og oplevelser at besøge, såsom museer med kunst. Derudover er der også lækre restauranter og barer, som ofte er velbesøgte i denne del af Los Angeles. Området er ikke nødvendigvis det fedeste at bo i, men det er helt sikkert værd at besøge.

Beverly Hills

Det luksuriøse område, Beverly Hills, er et fantastisk og magisk sted at besøge i Los Angeles. Her emmer af storhedsvanvid og lækre biler, når du snuser rundt på gader, stræder og i de forskellige nabolag. Her bor et hav af kendisser, som nyder godt af områdets ekskluive perler.
Noget af det, som Beverly Hills er meget kendt for, er gaden Rodeo Drive. Den eksklusive shoppinggade indeholder alt fra Louis Vuitton og Gucci til Bottega Veneta og Valentino.
Hvis du har taget den store pengepung med, er der ikke et øje tørt.
Spisestederne er også præget af den eksklusive livsstil, hvor hvide duge og velklædte tjenere pryder en stor del af beværtningerne.
Beverly Hills er et fremragende sted at besøge, når du er i nærheden af eksempelvis Hollywood.

Store oplevelser

Universal Studios & Studio City

Den verdenskendte tema- og forlystelsespark er beliggende i Studio City bag Hollywood Hills. En fantastisk, stor oplevelse for hele familien. Om man har set parkens film eller ej, betyder ikke nødvendigvis så meget, da alt er så gennemført og fedt lavet. Absolut anbefalelsesværdigt. Særligt er parkens Studio Tour imponerende og oplevelsesrig, når man indtager et ægte filmset.

Venice Beach

På Venice Beach er der liv og glade dage hver eneste dag. Lugten af cannabis hænger i luften, men det tager nu ikke charmen af området, som er ret autentisk og meget californisk i sin stil. Med skaterramper, kiosker, souvenirshops og en stor strandpromenade er der ikke et øje tørt, når turen går til Venice Beach. Stranden er lys, bred og ligger ved det majestætiske Stillehav.

Walk of Fame

Du har nok set billeder af den populære Walk of Fame. Hollywood Boulevard, som vejen hedder, er præget af lyserøde stjerner i fortorvet, hvor kendisnavne står på. Her finder du i høj grad turister, som tager billeder sammen med sine yndlingsstjerner. Du finder alt fra Michael Jackson til Donald Trump til Ryan Reynolds. Det er en sjov oplevelse af få med i Hollywoods hjerte.

Santa Monica Pier

Ved Stillehavets brusende kyst finder du Santa Monica Pier. Den store, populære mole, som er præget af en farverig forlystelsespark, hvor unge og gamle slår sig løs i rutsjebaner og pariserhjul. Under molen huserer Stillehavet, der heftigt slår ind i al slags vejr. En kort gåtur fra molen finder du gode shoppingmuligheder såsom 3rd Street Promenade.

Griffith Observatory

Højt på en bakke, med udsigt udover Los Angeles, finder du Griffith Observatory. Her får du mulighed for at komme tættere på rummet. Teleskoper og mere står klar til dig, så du kan blive klogere på den verden, du måske interesserer dig for, men endnu ikke er så klog på. Udover at være lærerigt og interessant, er stedet også arkitektonisk smukt.

Chinese Theatre

I 1927 åbnede det kinesiske teater i hjertet af Hollywoods glimmer og glamour. Bygningen og teateret finder du stadig den dag i dag - og du er ikke i tvivl, når du ser det. Med sin autentiske, kinesiske arkitektur - og flotte farver - er der dømt asiatisk stemning, mens du står midt i Los Angeles', måske, mest populære turistområde. I dag bruges salen fortsat til forestillinger.

Runyon Canyon

Trænger du til at brænde lidt krudt af under din ferie i Los Angeles, så er det ikke en dårlig idé at besøge Runyon Canyon. I de californiske bakker finder du naturområdet, hvor alt fra turister til A-kendisser dyrker motion. Stedet er ofte populært at besøge om morgenen eller ved solnedgang. Nyd den enormt smukke udsigt fra Runyon Canyon, hvor store dele af Los Angeles kan ses.

Disneyland Park

Bliver man nogensinde for gammel til at besøge verdens Disney-parker? Det tror jeg ikke, at man gør! Syd for Los Angeles finder du en af parkerne, som byder på magiske oplevelser for hele familien. Med sine gennemførte attraktioner og forlystelser er der nok at se til for både unge og ældre. Stedet er især ideelt at besøge, hvis børnene trænger til lidt afveksling fra sightseeing.

Rodeo Drive

Den ikonsike og eksklusive shoppinggade, Rodeo Drive, finder du i Beverly Hills. Her er dømt fuld vindueshopping - eller måske du har lagt lidt til side, så du kan købe en designervare eller to? Her emmer af luksus, og det er en skøn oplevelse at tage med, når nu du er i Los Angeles. Gaden er ekstra ikonisk at besøge, hvis du har set den populære film, Pretty Woman.

Walt Disney Concert Hall

I Los Angeles' centrum finder du den majestætiske Walt Disney Concert Hall. Den store bygning er et musikcenter. Her holder flere orkestre til på daglig basis, og det er en stor oplevelse at besøge stedet, hvis du er til musik og arkitektur. Koncertsalen blev oprindeligt givet som en gave til folket i Los Angeles, som en gestus og tak fra Disney-familien.

Marina del Rey

Den utroligt smukke og charmerende havn er den største, menneskeskabte småbådshavn i hele Nordamerika. Hele 5000 både er der plads til. Besøg området for en hyggelig oplevelse, hvor du har mulighed for at nyde et lækkert måltid mad med en fremragende udsigt. Du kan sågar indlogere dig på et hotel ved havnen, og dermed vågne op til synet af det flotte havneområde.

The Grove

Savner du en god omgang shopping under din ferie i Los Angeles, så er The Grove et godt sted at besøge. Her kommer du nemlig til et udendørs shoppingcenter mellem Beverly Grove og La Brea sydvest for Hollywood. Butikkerne er mange, lige som flotte udendørsarealer og restauranter også er mange og gode. Nyd nogle timer eller en hel dag i og omkring området.

Køb billetter til hop-on hop-off-bussen i Los Angeles, og du ved allerede, hvad den første dag eller mere skal gå med. I den amerikanske storby er der flere ruter, som du kan hoppe af og på, som det passer dig. Du kommer forbi nogle af de mest kendte og nævneværdige områder og attraktioner. Det er en fed oplevelse, som giver dig et godt overblik over den ellers lettere uoverskuelige storby. Det kan i den grad anbefales at hoppe ombord - især i solskin på toppen af bussen.

Hop-on hop-off-bus

Køb billetter til hop-on hop-off-bussen i Los Angeles, og du ved allerede, hvad den første dag eller mere skal gå med. I den amerikanske storby er der flere ruter, som du kan hoppe af og på, som det passer dig. Du kommer forbi nogle af de mest kendte og nævneværdige områder og attraktioner. Det er en fed oplevelse, som giver dig et godt overblik over den ellers lettere uoverskuelige storby. Det kan i den grad anbefales at hoppe ombord - især i solskin på toppen af bussen. 

USA er i høj grad kendt for sine mange store og populære talkshows. Du kender måske entertainere som Ellen DeGeneres, James Cordon, Jimmy Kimmel eller Jimmy Fallon? For bare at nævne nogle af de populære. Der er god mulighed for at overvære et sådan show live i Los Angeles. Ofte er det gratis, det eneste du skal gøre er at ansøge hjemmefra, og derefter krydse fingre for, at nogle af billetterne kan blive dine. IH-rejser hjælper gerne med at ansøge om billetter til dig.

Oplev et talkshow live

USA er i høj grad kendt for sine mange store og populære talkshows. Du kender måske entertainere som Ellen DeGeneres, James Cordon, Jimmy Kimmel eller Jimmy Fallon? For bare at nævne nogle af de populære. Der er god mulighed for at overvære et sådan show live i Los Angeles. Ofte er det gratis, det eneste du skal gøre er at ansøge hjemmefra, og derefter krydse fingre for, at nogle af billetterne kan blive dine. IH-rejser hjælper gerne med at ansøge om billetter til dig.

Vil du tæt på kendisserne, deres boliger og de lækre, eksklusive boligområder? Så er en Celebrity Tour oplagt for dig. Her kommer du ombord i en stor, åben bil eller en lukket minibus, hvorfra du bliver guidet og fragtet rundt i de mest celebre områder af Los Angeles - primært i West Hollywood og Beverly Hills. Du kommer tæt på stjernes enorme villaer, og måske du er heldig at spotte din yndlings skuespiller eller -sangerinde? Og psst... der er rig mulighed for at tage billeder undervejs.

Celebrity Tour

Vil du tæt på kendisserne, deres boliger og de lækre, eksklusive boligområder? Så er en Celebrity Tour oplagt for dig. Her kommer du ombord i en stor, åben bil eller en lukket minibus, hvorfra du bliver guidet og fragtet rundt i de mest celebre områder af Los Angeles - primært i West Hollywood og Beverly Hills. Du kommer tæt på stjernes enorme villaer, og måske du er heldig at spotte din yndlings skuespiller eller -sangerinde? Og psst... der er rig mulighed for at tage billeder undervejs.

Spisesteder i Los Angeles:

Farmhouse - Beverly Center
Kyllingeburgeren med små, stegte kartofler fra Farmhouse i Beverly-området savner jeg på ugentlig basis. Restauranten er hyggelig, stilfuld og rustik samtidigt med, at de laver rigtig god mad. Priserne er lidt højere end andre steder, men det er det hele værd. Lækkert og overskueligt menukort med retter af gode råvarer - ja tak!

II Tramezzino - Studio City
I Studio City finder du den lille, hyggelige, italiensk beværtning, II Tramezzino. Her serveres der lækre, lette retter inspireret af det italienske køkken. Selv har jeg haft succes med deres paninier og friske salater. Smagen er god, og der er intet at klage over. Tilmed er prisen rimelig, og servicen er god.

Hooters
Fastfood er som bekendt noget af det, som USA er mest kendt for at servere. Hooters er en meget klassisk, amerikansk fastfoodrestaurant, hvor tjenerne bærer lette klæder, og hvor basketballkampe kører på skærmen. Du kan bestille fastfood-retter såsom chicken wings, tenders, burgers, pommes frites og meget mere.

In-n-out Burger
Det er ikke alle steder i USA, du finder burgerkæden In-n-out - men det gør du i Californien. I Hollywood ligger en af de populære fastfoodrestauranter, som serverer lækre burgere, og også gode pommes frites. Restauranten er i høj grad kendt for deres 'animal-style fries', som er pommes frites med dressing, løg og smeltet ost.

California Pizza Kitchen
Mums, mums og mere mums. På California Pizza Kitchen-restauranterne er der lagt op til en dejlig madoplevese, hvor pizza er i fokus. Nyd en fremragende smagsoplevelse, lige meget hvilken pizza du foretrækker at spise. Der ligger flere restauranter i og omkring Los Angeles, og det burde derfor være til at finde en af de skønne afdelinger.

The Cheesecake Factory
Jeg har aldrig set så stort et menukort, som jeg så på The Cheesecake Factory. Kæderestauranten er kendt for sine enormt mange cheesecakes, men deres salte køkken er heller ikke smalt. Selvom et bredt menukort ikke altid er ligmed succes, så er nu alliegvel tilfældet for det, jeg har smagt, på en af restauranterne i Los Angeles.

Hotelanbefalinger:

Hilton Garden Inn Los Angeles/Hollywood ***

I hjertet af Hollywood, tilbagetrukket fra det meste larm, ligger dette hotel.
Hotellet er perfekt til hele familien, i det der både findes familieværelser og dobbeltværelser.
Derudover er der en dejlig pool i baghaven, som familien kan boltre sig i.
Morgenbuffet er muligt at tilkøbe, hvis det ønskes.
Selvom hotellet ligger ud til en stor vej, tænker man ikke over det, da værelserne er lydisolerede.
Alt i alt et godt middelklasse hotel med alle de nødvendige faciliteter på din ferie til Los Angeles.

 

Sportsmen's Lodge Studio City ***

På den nordlige side af Hollywood Hills, i Studio City, finder du dette middelklasse hotel.
Her finder du et godt udvalg af moderniserede værelser for hele familien.
Beliggenheden er god og tæt på flere attraktioner, heriblandt Universal Studios, der kører desuden en shuttlebus mellem temaparken og hotellet.
Du finder lækre restauranter og et udvalg af butikker i gåafstand fra hotellet.
I baghaven er der et poolområde samt en restauration med mulighed for at købe lækker mad.

Hilton Garden Inn Los Angeles/Hollywood *** I hjertet af Hollywood, tilbagetrukket fra det meste larm, ligger dette hotel. Hotellet er perfekt til hele familien, i det der både findes familieværelser og dobbeltværelser. Derudover er der en dejlig pool i baghaven, som familien kan boltre sig i. Morgenbuffet er muligt at tilkøbe, hvis det ønskes. Selvom hotellet ligger ud til en stor vej, tænker man ikke over det, da værelserne er lydisolerede. Alt i alt et godt middelklasse hotel med alle de nødvendige faciliteter på din ferie til Los Angeles.  Sportsmen's Lodge Studio City *** På den nordlige side af Hollywood Hills, i Studio City, finder du dette middelklasse hotel. Her finder du et godt udvalg af moderniserede værelser for hele familien. Beliggenheden er god og tæt på flere attraktioner, heriblandt Universal Studios, der kører desuden en shuttlebus mellem temaparken og hotellet. Du finder lækre restauranter og et udvalg af butikker i gåafstand fra hotellet. I baghaven er der et poolområde samt en restauration med mulighed for at købe lækker mad.

Flyforbindelser:

Fly fra København:
Hvis du ønsker at flyve direkte til Los Angeles fra København, er der, under normale forhold, god mulighed for det.
Med SAS kan du blive direkte mellem den danske hovedstad og Los Angeles 5 gange om ugen. Flyvetiden ligger i omegnen af 11 timer.
Der er naturligvis også rig mulighed for at flyve med en enkelt mellemlanding - somme tider kan det godt betale sig.

Fly fra Jylland:
Fra Aalborg-, Billund- og Aarhus Lufthavn er det ikke muligt at flyve direkte til Los Angeles.
Til gengæld er der gode muligheder og priser på flyveture med en enkelt mellemlanding.
Her varierer det om mellemlanding er i Amsterdam, Oslo, Stockholm, London, Paris eller en sjette by.

Lufthavnstransport:
Der er gode muligheder for at komme fra Los Angeles' internationale lufthavn (LAX) og ind til byen. 
En af mulighederne er FlyAway-busserne, som kører mellem lufthavnen og flere knudepunkter i byen.
Derudover er det muligt at tage tog og metro, hvilket også fungerer upåklageligt i Los Angeles.
Sidst men ikke mindst er der naturligvis rig mulighed for at tage en taxi eller bestille en uber.

 

Fly fra København: Hvis du ønsker at flyve direkte til Los Angeles fra København, er der, under normale forhold, god mulighed for det. Med SAS kan du blive direkte mellem den danske hovedstad og Los Angeles 5 gange om ugen. Flyvetiden ligger i omegnen af 11 timer. Der er naturligvis også rig mulighed for at flyve med en enkelt mellemlanding - somme tider kan det godt betale sig. Fly fra Jylland: Fra Aalborg-, Billund- og Aarhus Lufthavn er det ikke muligt at flyve direkte til Los Angeles. Til gengæld er der gode muligheder og priser på flyveture med en enkelt mellemlanding. Her varierer det om mellemlanding er i Amsterdam, Oslo, Stockholm, London, Paris eller en sjette by. Lufthavnstransport: Der er gode muligheder for at komme fra Los Angeles' internationale lufthavn (LAX) og ind til byen. En af mulighederne er FlyAway-busserne, som kører mellem lufthavnen og flere knudepunkter i byen. Derudover er det muligt at tage tog og metro, hvilket også fungerer upåklageligt i Los Angeles. Sidst men ikke mindst er der naturligvis rig mulighed for at tage en taxi eller bestille en uber. Fly fra København: Hvis du ønsker at flyve direkte til Los Angeles fra København, er der, under normale forhold, god mulighed for det. Med SAS kan du blive direkte mellem den danske hovedstad og Los Angeles 5 gange om ugen. Flyvetiden ligger i omegnen af 11 timer. Der er naturligvis også rig mulighed for at flyve med en enkelt mellemlanding - somme tider kan det godt betale sig. Fly fra Jylland: Fra Aalborg-, Billund- og Aarhus Lufthavn er det ikke muligt at flyve direkte til Los Angeles. Til gengæld er der gode muligheder og priser på flyveture med en enkelt mellemlanding. Her varierer det om mellemlanding er i Amsterdam, Oslo, Stockholm, London, Paris eller en sjette by. Lufthavnstransport: Der er gode muligheder for at komme fra Los Angeles' internationale lufthavn (LAX) og ind til byen. En af mulighederne er FlyAway-busserne, som kører mellem lufthavnen og flere knudepunkter i byen. Derudover er det muligt at tage tog og metro, hvilket også fungerer upåklageligt i Los Angeles. Sidst men ikke mindst er der naturligvis rig mulighed for at tage en taxi eller bestille en uber. Fly fra København: Hvis du ønsker at flyve direkte til Los Angeles fra København, er der, under normale forhold, god mulighed for det. Med SAS kan du blive direkte mellem den danske hovedstad og Los Angeles 5 gange om ugen. Flyvetiden ligger i omegnen af 11 timer. Der er naturligvis også rig mulighed for at flyve med en enkelt mellemlanding - somme tider kan det godt betale sig. Fly fra Jylland: Fra Aalborg-, Billund- og Aarhus Lufthavn er det ikke muligt at flyve direkte til Los Angeles. Til gengæld er der gode muligheder og priser på flyveture med en enkelt mellemlanding. Her varierer det om mellemlanding er i Amsterdam, Oslo, Stockholm, London, Paris eller en sjette by. Lufthavnstransport: Der er gode muligheder for at komme fra Los Angeles' internationale lufthavn (LAX) og ind til byen. En af mulighederne er FlyAway-busserne, som kører mellem lufthavnen og flere knudepunkter i byen. Derudover er det muligt at tage tog og metro, hvilket også fungerer upåklageligt i Los Angeles. Sidst men ikke mindst er der naturligvis rig mulighed for at tage en taxi eller bestille en uber.

Kontakt IH-rejser for et rejsetilbud til Los Angeles