Paris guide dansk, paris guide danmark, Hyggelig stemning, storslåede attraktioner og arkitektur i verdensklasse. Paris har alt det og meget mere til. Bliv klogere på attraktioner, fakta, spisesteder, hoteller og flyvetider her i guiden. En tur til Paris vil nok næppe skuffe dig.  Hele denne guide er udelukkende udarbejdet på baggrund af IH-rejsers egen erfaring.Fakta om Paris Land: Frankrig Sprog: Fransk Indbyggere: ca. 2,16 mio. mennesker Flyvetid: ca. 1,5-2 timer Vejret: Vinteren er kølig med nedbør, foråret er mildt og varieret med lune dage, sommeren er varm og efteråret er mildt, lunt og med nedbør.Hyggelig stemning, storslåede attraktioner og arkitektur i verdensklasse. Paris har alt det og meget mere til. En tur til Paris vil nok næppe skuffe dig. Bliv klogere på nogle af de ting, som du bare ikke må gå glip af her i guiden. Hele denne guide er udelukkende udarbejdet på baggrund af IH-rejsers egen erfaring.

Paris-guide

Hyggelig stemning, storslåede attraktioner og arkitektur i verdensklasse. Paris har alt det og meget mere til. Bliv klogere på attraktioner, fakta, spisesteder, hoteller og flyvetider her i guiden. En tur til Paris vil nok næppe skuffe dig. 

Hele denne guide er udelukkende udarbejdet på baggrund af IH-rejsers egen erfaring.

Fakta om Paris

Land: Frankrig

Sprog: Fransk

Indbyggere: ca. 2,16 mio. mennesker

Flyvetid: ca. 1,5-2 timer

Vejret: Vinteren er kølig med nedbør, foråret er mildt og varieret med lune dage, sommeren er varm og efteråret er mildt, lunt og med nedbør.

Hotelanbefalinger: Hotel Eiffel Rive Gauche *** Et skønt, lille hotel i hjertet af Paris. Hotellet ligger få minutters gang fra Eiffeltårnet, og på et kvarters gang er du inde ved Champs-Elysées, hvor butikker, Triumfbuen og restauranter ligger side om side. Hotellet er et typisk, parisisk hotel med små, autentiske værelser og en beliggenhed på en rolig sidevej. Morgenmad på hotellet kan tilkøbes.  Timhotel Les Invalides Eiffel **** Et stenkast fra Les Invalides-paladset finder du dette hyggelige hotel. Her er du i gåafstand fra mange af byens seværdigheder. Hotellet er et autentisk middelklassehotel, hvor forskellige værelsestyper findes. Morgenmadsbuffet kan tilkøbes efter behov. Standarden på hotellet svarer nærmere til et 3-stjernet hotel end til et 4-stjernet hotel. Flyforbindelser: Det tager typisk 1,5 til 2 timer at flyve direkte til Paris fra Danmark. Dermed kan du ofte nyde både ankomstdag og afrejsedag i den skønne, franske hovedstad. Fly fra Jylland: Hvis du flyver fra Jylland er der gode muligheder for at flyve til Paris.  Fra Billund Lufthavn kan du flyve direkte til Paris’ Charles de Gaulle-lufthavn på daglig basis. Fra CDG er der gode togforbindelser ind til centrum, ligesom du naturligvis også kan tage en taxi eller bus. Fra Aalborg- eller Aarhus Lufthavn vil du kunne flyve til Paris med en enkelt mellemlanding. Fly fra Sjælland: Fra Kastrup Lufthavn ved København finder du dagligt flere direkte forbindelser til Paris. De fleste afgange er til Charles de Gaulle-lufthavnen, med gode forbindelser ind til centrum. Hvis du er på udkig efter fede sportsoplevelser, så er Paris en af de helt gode byer at besøge. Her huserer blandt andet et fremragende fodboldhold og et dygtigt håndboldhold, som begge spiller med i toppen af Europa. På forhånd kan du hjemmefra bestille dine sportsbilletter gennem IH-rejser. Vi hjælper også gerne med at booke en rundvisning på det flotte stadion, Parc de Princes, hvor fodboldholdet har hjemmebane. Store stjerner er altid en del af holdkortet på begge hold, og det er derfor en ekstra stor oplevese at se profilerne i levende live, når de støttes og bakkes op af de dedikerede fans.

Byens bedste oplevelser

Hop-on hop-off-bus

Hvis du har et begrænset antal dage I Paris, og gerne vil se så meget som muligt, så er en bustur på en hop-on-hop-off bus helt genial. Køb adgang til bussen i 24, 48 eller 72 timer, og gør dig klar til en køretur eller fem i en dobbeltdækker bus med god udsigt. Hop af og på, hvor du har lyst, og oplev flere forskellige områder af Paris på bare få dage. Alt efter sæson kører bussen forskellige ruter forbi alle de største attraktioner og populære områder. 

Vinsmagning i Les Caves du Louvre

Er du til vin, og vil du gerne opleve en unik vinsmagning? Så må du besøge smukke Les Caves du Louvre. En kort spadseretur fra Louvre-museet finder du en lillebitte butik, som fører ned til den gamle, historiske Louvre-kælder. Her finder en guidet vinsmagning sted i små grupper, hvor du får mulighed for at smage på forskellige franske vine, og ikke mindst teste dine egne lugte- og smagssanser. Under seancen hører du også om kælderens historie, og har desuden mulighed for at købe en flaske god vin eller to med, når du forlader turen. Vinsmagningen er en utrolig spændende og unik oplevelse, som for en kort stund får dig til at glemme al den travlhed, der finder sted lige ovenover dig i Paris’ 1. arrondissement. 

Sejltur på Seinen

Drømmer du om at tage et hvil og nyde smukke Paris siddende, så må du overveje at tage en sejltur ned ad Seinen. Floden, som løber gennem centrum af Paris, byder på flere forskellige sejladser, men fælles for turistsejladserne er, at de er rolige og utroligt hyggelige at starte eller afslutte en god Paris-tur med. Nyd synet af Eiffeltårnet, Notre Dame, Grand Palais, Louvre og meget mere fra vandsiden. Sejl afsted ved solnedgang om sommeren og hav kameraet klar, når de smukke attraktioner melder sin ankomst. Det vil du ikke fortryde!

Shopping i Paris

Udover unikke attraktioner og flotte bygninger har Paris også god shopping. Hvis du trænger til at ose og bruge lidt penge, så må du gå en tur op og ned ad Champs Elysées. Her finder du et væld af butikker – alt fra billigere, kendte mærker til dyre og eksklusive mærker. For enden af gaden finder du Triumfbuen, som du kan nyde synet af under hele shoppingturen. 

Er du hovedsageligt til de lidt dyrere og eksklusive butikker, så vil du ikke fortryde en tur ned ad Avenue Montaigne. Her finder du den ene mærkevareforretning efter den anden. Så hvad end du er til Louis Vuitton, Gucci eller Prada, så finder du det på denne gade.

Galerie Lafayette Haussmann er muligvis det smukkeste shoppingcenter, der overhovedet findes. Med sin gennemførte franske charme og smukke design er dette center et besøg værd – som et stort plus er der mange gode butikker inde i centeret. Ved juletid er det ekstra hyggeligt at besøge det smukke center, som er pyntet op med glitter, lys og juletræer.

Sport med Paris Saint-Germain

Hvis du er på udkig efter fede sportsoplevelser, så er Paris en af de helt gode byer at besøge. Her huserer blandt andet et fremragende fodboldhold og et dygtigt håndboldhold, som begge spiller med i toppen af Europa.
På forhånd kan du hjemmefra bestille dine sportsbilletter gennem IH-rejser. Vi hjælper også gerne med at booke en rundvisning på det flotte stadion, Parc de Princes, hvor fodboldholdet har hjemmebane.
Store stjerner er altid en del af holdkortet på begge hold, og det er derfor en ekstra stor oplevese at se profilerne i levende live, når de støttes og bakkes op af de dedikerede fans.

Picnic i parkerne

Når solen står højt på himlen, og fuglene fløjter fra træerne, så er der ikke noget mere hyggeligt, end at sætte sig i en af byens parker med en lækker picnic. Indkøb franske specialiteter, som du kan medbringe, når frokosten eller eftermiddagskaffen skal indtages. Besøg parker som Jardin du Luxembourg eller Jardin des Tuileries - de er nemlig både flotte, seværdige og hyggelige.

Disneyland

En stor oplevelse for hele familien og alle aldre; Disneyland Paris. Oplev den flotte temapark, når du er i det franske hovedstadsområde. Parken er utrolig gennemført med sine bygningsværker, stræder, forlystelser og spisesteder.
Planlæg din tur med Disneyland i fokus, hvis du ønsker at besøge parken i mere end én enkelt dag. Du kan bo i området ved Disneyland, og IH-rejser hjælper gerne med bookingen af hotel og entrebilletter. Hvis du blot besøger parken en enkelt dag på ferien, kan du med fordel bo inde i Paris centrum, for også at opleve den del af hovedstaden.

Louvre

Det kendte - og anerkendte - museum, Louvre, er et besøg værd. Med sine mange smukke former for kunst er det et fantastisk sted at besøge. Om du er kunstkender eller ej, så er det en stor oplevelse. Undervejs støder du på kunstværker som Mona Lisa - mens du også kan opleve et hav af forskellige skulpturer og gamle fund på tætteste hold. Unge og studerende besøger desuden museet gratis.

Eiffeltårnet

Paris' uden tvivl mest kendte varemærke er Eiffeltårnet. Den 300 meter høje konstruktion skyder flot op i vejret i det 7. arrondissement i Paris. Med sin hyggelige park Champ de Mars er der lagt op til en smuk oplevelse, når du besøger den franske hovedstads varetegn nummer 1. Hvis du har mod på højder - og sætter pris på en fantastisk udsigt - så er det en fed oplevelse at komme op i Eiffeltårnet. På en solskinsdag spiller det maks!

Sacré Cæur

Højt over byen ligger en smuk perle placeret. Sacré Cæur er et af de mange (!!) flotte bygningsværker, som gemmer sig i Paris. På en bakketop i det hyggelige Montmatre-område ligger kirken, som først blev indviet efter 1. verdenskrig. Dermed er bygningsværket et af de nyere af de gamle, smukke værker. Sacré Cæur betyder desuden "Hellige hjerte", og hylder fred og faldne krigere. Udsigten fra kirken er desuden fænomenal.

Triumfbuen

For enden af den kendte gade Champs-Elysées finder du den imponerende Triumfbue, som er kendt vidt og bredt. Midt i en enormt kaotisk rundkørsel ligger den store, lyse konstruktion, som troner smukt udover den store shoppinggade i den vestlige del af Paris' centrum. Fra toppen af Triumfbuen kan du nyde udsigten udover byen - hvor du blandt andet kan se Eiffeltårnet og flere store bygninger, såsom Grand Palais og Les Invalides.

I enden af Champs-Elysées finder du den imponerende Triumfbue, som er kendt vidt og bredt. Midt i en enormt kaotisk rundkørsel ligger den store, lyse konstruktion, som troner smukt udover den store forretningsgade i den vestlige del af Paris' centrum. Fra toppen af Triumfbuen kan du nyde udsigten udover byen - hvor du såmen kan se Eiffeltårnet og flere store bygninger, såsom Grand Palais og Les Invalides. Paris' uden tvivl mest kendte varemærke er Eiffeltårnet. Den 300 meter høje konstruktion skyder flot op i vejret i det 7. arrondissement i Paris. Med sin hyggelige park og have er der lagt op til en smuk oplevelse, når du besøger den franske hovedstads varetegn nummer 1. Hvis du har mod på højder - og har lagt penge til side til det ;-) - så er det en fed oplevelse at komme op i Eiffeltårnet. Højt over byen ligger en smuk perle placeret. Sacré Cæur er et af de mange (!!) flotte bygningsværker, som gemmer sig i Paris. På en bakketop i det hyggelige Montmatre-område ligger kirken, som først blev indviet efter 1. verdenskrig. Dermed er bygningsværket et af de nyere af de gamle, smukke værker. Sacré Cæur betyder desuden "Hellige hjerte", og hylder fred og faldne krigere.Det kendte - og anerkendte - museum, Louvre, er et besøg værd. Med sine mange smukke former for kunst er det et fantastisk sted at besøge. Om du er kunstkender eller ej, så er det en stor oplevelse. Undervejs støder du på kunstværker som Mona Lisa - mens du også kan opleve et hav af forskellige skulpturer og gamle fund på tætteste hold. Unge og studerende besøger museet gratis. I enden af Champs-Elysées finder du den imponerende Triumfbue, som er kendt vidt og bredt. Midt i en enormt kaotisk rundkørsel ligger den store, lyse konstruktion, som troner smukt udover den store forretningsgade i den vestlige del af Paris' centrum. Fra toppen af Triumfbuen kan du nyde udsigten udover byen - hvor du såmen kan se Eiffeltårnet og flere store bygninger, såsom Grand Palais og Les Invalides. Paris' uden tvivl mest kendte varemærke er Eiffeltårnet. Den 300 meter høje konstruktion skyder flot op i vejret i det 7. arrondissement i Paris. Med sin hyggelige park og have er der lagt op til en smuk oplevelse, når du besøger den franske hovedstads varetegn nummer 1. Hvis du har mod på højder - og har lagt penge til side til det ;-) - så er det en fed oplevelse at komme op i Eiffeltårnet. Højt over byen ligger en smuk perle placeret. Sacré Cæur er et af de mange (!!) flotte bygningsværker, som gemmer sig i Paris. På en bakketop i det hyggelige Montmatre-område ligger kirken, som først blev indviet efter 1. verdenskrig. Dermed er bygningsværket et af de nyere af de gamle, smukke værker. Sacré Cæur betyder desuden "Hellige hjerte", og hylder fred og faldne krigere.Det kendte - og anerkendte - museum, Louvre, er et besøg værd. Med sine mange smukke former for kunst er det et fantastisk sted at besøge. Om du er kunstkender eller ej, så er det en stor oplevelse. Undervejs støder du på kunstværker som Mona Lisa - mens du også kan opleve et hav af forskellige skulpturer og gamle fund på tætteste hold. Unge og studerende besøger museet gratis. I enden af Champs-Elysées finder du den imponerende Triumfbue, som er kendt vidt og bredt. Midt i en enormt kaotisk rundkørsel ligger den store, lyse konstruktion, som troner smukt udover den store forretningsgade i den vestlige del af Paris' centrum. Fra toppen af Triumfbuen kan du nyde udsigten udover byen - hvor du såmen kan se Eiffeltårnet og flere store bygninger, såsom Grand Palais og Les Invalides. Paris' uden tvivl mest kendte varemærke er Eiffeltårnet. Den 300 meter høje konstruktion skyder flot op i vejret i det 7. arrondissement i Paris. Med sin hyggelige park og have er der lagt op til en smuk oplevelse, når du besøger den franske hovedstads varetegn nummer 1. Hvis du har mod på højder - og har lagt penge til side til det ;-) - så er det en fed oplevelse at komme op i Eiffeltårnet. Højt over byen ligger en smuk perle placeret. Sacré Cæur er et af de mange (!!) flotte bygningsværker, som gemmer sig i Paris. På en bakketop i det hyggelige Montmatre-område ligger kirken, som først blev indviet efter 1. verdenskrig. Dermed er bygningsværket et af de nyere af de gamle, smukke værker. Sacré Cæur betyder desuden "Hellige hjerte", og hylder fred og faldne krigere.Det kendte - og anerkendte - museum, Louvre, er et besøg værd. Med sine mange smukke former for kunst er det et fantastisk sted at besøge. Om du er kunstkender eller ej, så er det en stor oplevelse. Undervejs støder du på kunstværker som Mona Lisa - mens du også kan opleve et hav af forskellige skulpturer og gamle fund på tætteste hold. Unge og studerende besøger museet gratis. I enden af Champs-Elysées finder du den imponerende Triumfbue, som er kendt vidt og bredt. Midt i en enormt kaotisk rundkørsel ligger den store, lyse konstruktion, som troner smukt udover den store forretningsgade i den vestlige del af Paris' centrum. Fra toppen af Triumfbuen kan du nyde udsigten udover byen - hvor du såmen kan se Eiffeltårnet og flere store bygninger, såsom Grand Palais og Les Invalides. Paris' uden tvivl mest kendte varemærke er Eiffeltårnet. Den 300 meter høje konstruktion skyder flot op i vejret i det 7. arrondissement i Paris. Med sin hyggelige park og have er der lagt op til en smuk oplevelse, når du besøger den franske hovedstads varetegn nummer 1. Hvis du har mod på højder - og har lagt penge til side til det ;-) - så er det en fed oplevelse at komme op i Eiffeltårnet. Højt over byen ligger en smuk perle placeret. Sacré Cæur er et af de mange (!!) flotte bygningsværker, som gemmer sig i Paris. På en bakketop i det hyggelige Montmatre-område ligger kirken, som først blev indviet efter 1. verdenskrig. Dermed er bygningsværket et af de nyere af de gamle, smukke værker. Sacré Cæur betyder desuden "Hellige hjerte", og hylder fred og faldne krigere.Det kendte - og anerkendte - museum, Louvre, er et besøg værd. Med sine mange smukke former for kunst er det et fantastisk sted at besøge. Om du er kunstkender eller ej, så er det en stor oplevelse. Undervejs støder du på kunstværker som Mona Lisa - mens du også kan opleve et hav af forskellige skulpturer og gamle fund på tætteste hold. Unge og studerende besøger museet gratis.

Lækre spisesteder i Paris:

Bistro Saint Dominique (7. arr.)
Du finder næppe noget, der er mere parisisk end dette lille, fine sted nær Eiffeltårnet. Menukortet er lækkert og overskueligt, og rummer en række delikate retter. Stedet kan besøges hele dagen, men har især et bredt aftenkort. Stedet er hyggeligt indrettet og byder op til et godt glas vin og lækker spise.  


Restaurant Chez Bartolo (6. arr)
Ægte, italiensk kvalitetsmad er lige netop det, du finder på Restaurant Chez Bartolo. Skinkerne hænger inde i restauranten, og duften af hjemmelavet mad spreder sig med raketfart. Stearinlys og varme giver dig lyst til at bliver hængende hele aftenen, mens pizza, pasta og meget mere er på menuen.


Au Canon des Invalides (7. arr.)
Fransk morgenmad er noget af det bedste ved ferien i det franske, hvis du spørger mig - der ellers ikke er den store morgenmadsentusiast. Bestil en ægte, fransk morgenmad med baguette (også kaldet tartine), croissant, friskpresset appelsinjuice og en varm drik til. Top menuen med nogle lækre røræg. Så bliver det ikke bedre. 


Cantina di Luca (8. arr.)
Savner du et italiensk indspark på din ferie i Paris, så er denne restaurant et besøg værd. Med sine gode, smagfulde pizzaer og italienske specialiteter er der dømt hygge og smovsen. Nyd et godt glas vin til din pizza, og der skal meget til at slå dig ud - en fremragende kombination til frokost- eller middagspausen.


Bar du Central (7. arr.)
En lækker bar og restaurant i en fin kombination - lyder det ikke godt? I et hyggeligt, mindre, lysdæmpet lokale finder du Bar du Central, som byder på smagfulde franske retter såsom bøf-bearnaise og confit de canard. Lækre serveringer til overkommelige priser.


La Favorita (18. arr)
Selvom det franske køkken er superlækkert, så kan det også være rart med et lille afbræk til det italienske, som heller aldrig slår fejl. På La Favorita finder du rigtig lækre pizzaer, som enten kan nydes i restauranten eller tages med hjem som takeaway. Smagen, stemningen og servicen er god.


La Source (7. arr.)
En klassisk, fransk bistro-café med et varieret menukort er det, du finder hos La Source. Deres cheeseburger er god - lige som deres hjemmelavede pommes frites også er det. Stedet kan anbefales til et klassisk måltid til en rimelig pris med god beliggenhed.


Kozy Paris (7. arr.)
To steder i byen finder du Kozy. Her kan du få lækker morgenmad og brunch, hvor du selv sammensætter din servering. Du kan vælge alt fra smoothies til æg, frugt og lækkert brød. Her på stedet er det i hvert fald din egen skyld, hvis du ikke bliver mæt – for der er nok lækkerier at vælge imellem. 


Bagelstein (7. arr.)
Har du planer om at tage på en picnic i en af de skønne parker, eller vil du bare gerne have en nem og god frokost, som ikke koster alt for meget, så kan du overveje Bagelstein. Her er der bagels på menukortet, som du selv kan vælge fyldet på. Er du mest til kylling, vegetar, skinke, laks eller tun? Valget er dit, og det kan varmt anbefales.


Pizzeria Tivoli (9. arr.)
I nærheden af Louvre, og dermed i det komplette centrum af Paris, finder du Pizzeria Tivoli. Her kan du, som navnet antyder, få lækre pizzaer og andet italienskinspireret mad. Nyd et kold glas, mens du venter på din lune mad, som kan indtages udenfor ved gaden eller inde i den stemningsfyldte restaurant. 


L’Artisan du Burger (7. arr.)
Selvom det franske køkken er lækkert og velsmagende, så kan man jo komme til at savne en god burger, som man kender den bedst. Du finder hos L’Artisan et overskueligt udvalg af lækre burgere, salater og supper. Prøv en helt klassisk variant, eller udfordre dig selv med nye smage og konsistenser. Restauranten har tidligere haft en Michelin-stjerne. 


Café Fleur (15. arr)
En skøn, skøn café finder du på en sidegade til Eiffeltårnet. Her er der et væld af lækre retter og drikkevarer. Portionerne har en dejlig, stor størrelse, der gør, at det er din egen skyld, hvis du går sulten derfra. Personligt vil jeg anbefale deres confiterede and til hovedret samt deres bløde chokoladekage som dessert.

Hotel og fly

Hotelanbefalinger:

Hotel Eiffel Rive Gauche ***

Skønt, lille hotel i hjertet af Paris tæt på Eiffeltårnet og Seinen.

 

Timhotel Les Invalides Eiffel ****

Dejligt hotel lige ved Les Invalides i centrum af Paris.

 

Hotel 29 Lepic ***

Hyggeligt og tiltalende hotel i charmerende Montmatre.

 

Hotel Atlantis Saint-Germain des Prés ***

Fint og autentisk hotel i smukt område.

 

Bistro Saint Dominique (7. arr.) Du finder næppe noget, der er mere parisisk end dette lille, fine sted nær Eiffeltårnet. Menukortet er lækkert og overskueligt, og rummer en række delikate retter. Stedet kan besøges hele dagen, men har især et bredt aftenkort. Stedet er hyggeligt indrettet og byder op til et godt glas vin og lækker spise.   Au Canon des Invalides (7. arr.) Fransk morgenmad er noget af det bedste ved ferien i det franske, hvis du spørger mig - der ellers ikke er den store morgenmadsentusiast. Bestil en ægte, fransk morgenmad med baguette (også kaldet tartine), croissant, friskpresset appelsinjuice og en varm drik til. Top menuen med nogle lækre røræg. Så bliver det ikke bedre.  Cantina di Luca (8. arr.) Savner du et italiensk indspark på din ferie i Paris, så er denne restaurant et besøg værd. Med sine gode, smagfulde pizzaer og italienske specialiteter er der dømt hygge og smovsen. Nyd et godt glas vin til din pizza, og der skal meget til at slå dig ud - en fremragende kombination til frokost- eller middagspausen.  Bar du Central (7. arr.) En lækker bar og restaurant i en fin kombination - lyder det ikke godt? I et hyggeligt, mindre, lysdæmpet lokale finder du Bar du Central, som byder på smagfulde franske retter såsom bøf-bearnaise og confit de canard. Lækre serveringer til overkommelige priser.  La Source (7. arr.) En klassisk, fransk bistro-café med et varieret menukort er det, du finder hos La Source. Deres cheeseburger er god - lige som deres hjemmelavede pommes frites også er det. Stedet kan anbefales til et klassisk måltid til en rimelig pris med god beliggenhed.  Kozy Paris (7. arr.) To steder i byen finder du Kozy. Her kan du få lækker morgenmad og brunch, hvor du selv sammensætter din servering. Du kan vælge alt fra smoothies til æg, frugt og lækkert brød. Her på stedet er det i hvert fald din egen skyld, hvis du ikke bliver mæt – for der er nok lækkerier at vælge imellem.  Bagelstein (7. arr.) Har du planer om at tage på en picnic i en af de skønne parker, eller vil du bare gerne have en nem og god frokost, som ikke koster alt for meget, så kan du overveje Bagelstein. Her er der bagels på menukortet, som du selv kan vælge fyldet på. Er du mest til kylling, vegetar, skinke, laks eller tun? Valget er dit, og det kan varmt anbefales.  Pizzeria Tivoli (9. arr.) I nærheden af Louvre, og dermed i det komplette centrum af Paris, finder du Pizzeria Tivoli. Her kan du, som navnet antyder, få lækre pizzaer og andet italienskinspireret mad. Nyd et kold glas, mens du venter på din lune mad, som kan indtages udenfor ved gaden eller inde i den stemningsfyldte restaurant.  L’Artisan du Burger (7. arr.) Selvom det franske køkken er lækkert og velsmagende, så kan man jo komme til at savne en god burger, som man kender den bedst. Du finder hos L’Artisan et overskueligt udvalg af lækre burgere, salater og supper. Prøv en helt klassisk variant, eller udfordre dig selv med nye smage og konsistenser. Restauranten har tidligere haft en Michelin-stjerne. Bistro Saint Dominique (7. arr.) Du finder næppe noget, der er mere parisisk end dette lille, fine sted nær Eiffeltårnet. Menukortet er lækkert og overskueligt, og rummer en række delikate retter. Stedet kan besøges hele dagen, men har især et bredt aftenkort. Stedet er hyggeligt indrettet og byder op til et godt glas vin og lækker spise.   Au Canon des Invalides (7. arr.) Fransk morgenmad er noget af det bedste ved ferien i det franske, hvis du spørger mig - der ellers ikke er den store morgenmadsentusiast. Bestil en ægte, fransk morgenmad med baguette (også kaldet tartine), croissant, friskpresset appelsinjuice og en varm drik til. Top menuen med nogle lækre røræg. Så bliver det ikke bedre.  Cantina di Luca (8. arr.) Savner du et italiensk indspark på din ferie i Paris, så er denne restaurant et besøg værd. Med sine gode, smagfulde pizzaer og italienske specialiteter er der dømt hygge og smovsen. Nyd et godt glas vin til din pizza, og der skal meget til at slå dig ud - en fremragende kombination til frokost- eller middagspausen.  Bar du Central (7. arr.) En lækker bar og restaurant i en fin kombination - lyder det ikke godt? I et hyggeligt, mindre, lysdæmpet lokale finder du Bar du Central, som byder på smagfulde franske retter såsom bøf-bearnaise og confit de canard. Lækre serveringer til overkommelige priser.  La Source (7. arr.) En klassisk, fransk bistro-café med et varieret menukort er det, du finder hos La Source. Deres cheeseburger er god - lige som deres hjemmelavede pommes frites også er det. Stedet kan anbefales til et klassisk måltid til en rimelig pris med god beliggenhed.  Kozy Paris (7. arr.) To steder i byen finder du Kozy. Her kan du få lækker morgenmad og brunch, hvor du selv sammensætter din servering. Du kan vælge alt fra smoothies til æg, frugt og lækkert brød. Her på stedet er det i hvert fald din egen skyld, hvis du ikke bliver mæt – for der er nok lækkerier at vælge imellem.  Bagelstein (7. arr.) Har du planer om at tage på en picnic i en af de skønne parker, eller vil du bare gerne have en nem og god frokost, som ikke koster alt for meget, så kan du overveje Bagelstein. Her er der bagels på menukortet, som du selv kan vælge fyldet på. Er du mest til kylling, vegetar, skinke, laks eller tun? Valget er dit, og det kan varmt anbefales.  Pizzeria Tivoli (9. arr.) I nærheden af Louvre, og dermed i det komplette centrum af Paris, finder du Pizzeria Tivoli. Her kan du, som navnet antyder, få lækre pizzaer og andet italienskinspireret mad. Nyd et kold glas, mens du venter på din lune mad, som kan indtages udenfor ved gaden eller inde i den stemningsfyldte restaurant.  L’Artisan du Burger (7. arr.) Selvom det franske køkken er lækkert og velsmagende, så kan man jo komme til at savne en god burger, som man kender den bedst. Du finder hos L’Artisan et overskueligt udvalg af lækre burgere, salater og supper. Prøv en helt klassisk variant, eller udfordre dig selv med nye smage og konsistenser. Restauranten har tidligere haft en Michelin-stjerne.

Flyforbindelser:

Det tager typisk 1,5 til 2 timer at flyve direkte til Paris fra Danmark. Dermed kan du ofte nyde både ankomstdag og afrejsedag i den skønne, franske hovedstad.

Fly fra Jylland:

Hvis du flyver fra Jylland er der gode muligheder for at flyve til Paris. 

Fra Billund Lufthavn kan du flyve direkte til Paris’ Charles de Gaulle-lufthavn på daglig basis.

Fra CDG er der gode togforbindelser ind til centrum, ligesom du naturligvis også kan tage en taxi eller bus.

Fra Aalborg- eller Aarhus Lufthavn vil du kunne flyve til Paris med en enkelt mellemlanding.

Fly fra Sjælland:

Fra Københavns Lufthavn finder du dagligt flere direkte forbindelser til Paris. Her er der både direkte afgange til Orly- og Charles de Gaulle-lufthavnen.

Kontakt IH-rejser for et rejsetilbud til Paris